Barnboksveckan 2019

2019-08-27Läsuplevelser från hela världen!
1-5 oktober 2019

Sedan starten 2004 har 64 författare och illustratörer från 44 länder deltagit i den internationella barnboksveckan. De språk som är aktuella i år är arabiska, ukrainska, ryska, sorani och jiddisch. Veckan arrangeras av Internationella biblioteket/Stockholms stadsbibliotek med stöd från Kulturrådet.
I år gästas vi av Baree Khalil från Syrien (arabiska), Tania Goryushina från Ukraina (ukrainska eller ryska), Rewas Ahmad Banixelani från Irakiska Kurdistan (sorani) och duon Sarah Schulman och Karl Kjäll (jiddisch). Samtliga gäster är numera bosatta i Sverige. 

Veckan inleds med en författarträff i samarbete med Barnboksakademien på Skärholmens bibliotek kl 17 tisdag 1 oktober. Det blir presentationer av författarna och sedan tid för mingel och mat. Kvällen är kostnadsfri men det är begränsat antal platser så anmäl dig redan nu till: max.elnerud@stockholm.se

Onsdag till fredag (2-4/10) finns möjlighet att boka ett besök av en eller flera av författarna/illustratörerna till skolor och bibliotek i Stockholm. Syftet med besöken är att barn ska få träffa en barnboksskapare med samma modersmål som de själva. Vi uppmuntrar samarbeten mellan bibliotek och modersmålslärare i planeringen av besöken, i den mån det är möjligt. Besöken kan antingen ske på dagtid eller kvällstid och kan vara 1-2 timmar. Tania Goryushina (ukrainska eller ryska) kan även bokas lördag 5/10. Hon kan bokas för ett författarsamtal och/eller en måleri-workshop.

Folder Barnboksvecka  2019

Mer info: