Nu finns betaversionen av Världens bibliotek!

2019-02-11Världens bibliotek är en digital bibliotekstjänst som innehåller e-böcker och ljudböcker på flera språk, än så länge på arabiska, persiska, somaliska, tigrinska, bosniska och kroatiska. Där finns både barn- och vuxenböcker, såväl skön- som facklitteratur.

Världens bibliotek är en digital bibliotekstjänst som innehåller e-böcker och ljudböcker på flera språk, än så länge på arabiska, persiska, somaliska, tigrinska, bosniska och kroatiska. Där finns både barn- och vuxenböcker, såväl skön- som facklitteratur. Broschyr Världens bibliotek

 

Alla som befinner sig i Sverige har fri tillgång till Världens bibliotek. Efter att ha registrerat sig som användare med e-postadress och lösenord, så har man obegränsad tillgång till att strömma den litteratur som finns. Adressen är: https://www.varldensbibliotek.se/  

 

Världens bibliotek är ett pilotprojekt i samarbete mellan Kungliga biblioteket i Sverige, Det Kongelige Bibliotek i Danmark och Nasjonalbiblioteket i Norge. Internationella biblioteket medverkar i arbetet  tillsammans med Flerspråkig Bibliotek (DFB) i Norge (en del av Norges nationalbibliotek) och danska biblioteket Centrum för integration. Projektet har drivits med medel från Nordiska Ministerrådet under perioden 2016 - 2018. 

 

Malmö stadsbibliotek, med Internationella biblioteket/SSB som medsökande, har tilldelats bidrag från Kulturrådet inom Stärkta bibliotek, för att fortsätta utveckla Världens bibliotek och fylla den med mer innehåll, på fler språk.