Barnboksveckan 2017

För fjortonde året i rad kan Internationella biblioteket med hjälp av stöd från Kulturrådet arrangera den årliga barnboksveckan. IB har 2017 bjudit in författare från Thailand, Polen och Brasilien. Barnboksveckan infaller v. 46, 13-18 november.
Cheewan Wisasa (Chiwan Wisasa) är en av Thailands i dag ledande berättare, barnboksförfattare och tecknare. Hans första bok publicerades så tidigt som 1987 och när utvecklingen av Thailands barnboksmarknad började ta större steg under början av 1990-talet var han en av aktörerna. Ett flertal av hans böcker har översatts till andra språk, bl a finns på engelska titlarna The old man with long beard och Ten marching ants. Det här är Cheewans andra besök på Internationella biblioteket. Han var en av våra gäster också under Barnboksveckan 2005.
Cheewan Wisasas böcker på Internationella biblioteket.

Andrè Neves är från Brasilien och arbetar både som författare, illustratör och inom grafisk design. Han har tilldelats priser både genom National  Foundation of Children's Books och Association of Brazilian Writers. Även om André definitivt hör till de mer framträdande av de yngre brasilianska författarna så är han kanske mest känd för sina illustrationer. Flera av hans böcker har översatts till andra språk, på svenska finns boken Tom, som ofta uppfattas som en bok om autism, men författaren själv menar att boken kan ha flera tolkningar.
André Neves böcker på Internationella biblioteket.

Barbara Gawryluk är barn- och ungdomsförfattare från Polen, men hon har dessutom en examen i svenska och översätter svensk barnlitteratur till polska. Hon är också journalist och ansvarar för ett litterärt radioprogram för barn och ungdomar. Flera av hennes titlar har uppmärksammats i olika prissammanhang, bl a titlarna Dżok : legenda o psiej wierności, en berättelse om en extraordinär hund och Zuzanka z pistacjowego domu, om en 8-årig hjältinna som efter föräldrarnas skilsmässa försöker börja ett nytt liv.
Barbara Gawryluks böcker på Internationella biblioteket.

Måndagen den 13 november, 18:00, arrangeras ett öppet seminarium i Stockholm med författarna. Boka redan nu in datumet i din kalender!

Länk till intresseanmälan.
För mer information om barnboksveckan, kontakta Gizela Sladic på gizela.sladic@stockholm.se