Barnboksveckan 2016

För trettonde året i rad bjuder Internationella biblioteket in några av världens barnboksförfattare. I år kommer gästerna från Somalia, Palestina och Pakistan. Barnboksveckan infaller v. 46, 14 - 19 november.





Jawahir Farah
var en av våra gäster under barnboksveckan 2013 och kommer nu tillbaka till 2016 års evenemang. Hon kommer från Somalia, är både författare och berättare och bland hennes alster finns både berättelser/sagor, böcker om somaliska lekar och böcker om det somaliska språket.Hon undervisar för närvarande vid Ealing skolor i London. Några av hennes böcker finns med engelsk parallelltext.
Här kan du se vilka av hennes böcker som finns på Internationella biblioteket.

Sonia Nimr är en av de internationellt mest kända palestinska författarna. Hon har skrivit böcker för både yngre barn och för ungdomar. Hennes ungdomsbok "Fantastiska resor till främmande länder" tilldelades år 2014 Etisalat Award for Arabic Children's Literature, i kategorin "bästa ungdomsbok". Sonia Nimr är inte bara författare utan också en god berättare! Du kan läsa lite mer om henne på IBBYs webbplats.
Här kan du se vilka av hennes böcker som finns på Internationella biblioteket.

Fauzia Minallah kommer från Pakistan och är både författare, illustratör och konstnär. Hon har skrivit och illustrerat ett 20-tal böcker för barn och ungdomar i olika åldrar, varav några har blivit animerade filmer.  Hon är grundare av organisationen Funkor childart center och har där under många år arbetat med konst och litteratur för och med barn som lever under fattiga förhållanden.
Här kan du se hennes animerade film Amai The Bird of Light  somvann  Global Junior Challenge Award  i Rom  2012,  för innovativ användning av teknik som främja barns  utbildning.
Fauzia Minallah skriver på både urdu och engelska.
Här kan du se vilka av hennes böcker som finns på Internationella biblioteket.

Kontaktperson för Barnboksveckan är Gizela Sladic, gizela.sladic@stockholm.se