Mallar, skyltar och broschyrer

Här finns material för mångspråkig biblioteksverksamhet. Det är fritt att ladda ner och använda. I broschyrerna vi gjort kan du själv fylla i t ex öppettider eller annat som gäller för just ditt bibliotek.

Materialet som finns att ladda ned har vi, eller våra samarbetspartners har översatt. Internationella biblioteket är inte en översättningsbyrå och vi har vanligtvis inte möjlighet att översätta skyltar, broschyrer och annat material som olika bibliotek kan behöva. Däremot samlar vi gärna in förslag, och om många har liknande behov kan vi försöka lösa saken. Vi uppmanar också andra bibliotek som själva har språkkunnig personal att bidra till innehållet på sidan.

Observera! Dokument på arabiska och persiska kan ibland spegelvändas när de öppnas i word. Jämför därför noga med pdf-dokumentet. Ibland spegelvänds texten, ibland separeras bokstäverna. Det här är ett tekniskt fel som IB inte kan lösa härifrån. Felet kan också uppstå vid utskrift, så jämför även det utskrivna dokumentet noga med pdf-filen innan du använder det.