Lokaler och utrustning

På biblioteken finns lokaler och utrustning som du gärna får använda. Behöver du skriva ut ditt skolarbete eller läsa mejlen? Kom då in till oss och låna en dator. Vi har också läsplatser för dig som vill sitta ner och läsa eller arbeta. Det finns trådlöst nätverk.

Dator för besökare

På biblioteket finns datorer som är gratis att använda. För att använda dator behöver du ha ett bibliotekskort och en pinkod.
På datorerna kan du:

• använda internet och skicka e-post via webbtjänster
• arbeta med dokument i programmet Microsoft Office som finns installerat på datorn

Ingen information sparas på datorn efter att du loggat ut, varken inställningar eller dokument.

Kafé

På Internationella biblioteket finns Café International där du kan fika. Kaféet har öppet vardagar från 9-17.


Kopior och utskrifter

På biblioteket finns kopiator och skrivare. Priset varierar beroende på pappersstorlek och om det är färg eller svartvitt. Färgskrivare finns endast på Tidskriftsavdelningen.

Svartvitt:
A4 3 kr, dubbelsidigt 6 kr
A3 5 kr, dubbelsidigt 10 kr

Färg:
A4 5 kr, dubbelsidigt 10 kr
A3 10 kr, dubbelsidigt 20 kr


Skanner

På biblioteket finns det skanner som du kan använda. Det är gratis. Du skickar de skannade filerna till din e-post.


Språkcafé

På bibliotekets språkcafé har du möjlighet att på ett informellt och lustfyllt sätt öva på ett språk genom konversation över en kopp te eller kaffe. Där är samtalet det centrala. Språkcaféet har ofta en samtalsledare men det är deltagarna som bestämmer vad samtalet ska handla om. Ett språkcafé pågår mellan en till två timmar och återkommer regelbundet. En del språkcaféer är studiecirklar medan andra är drop-in då ingen föranmälan krävs. Språkcaféerna är öppna för alla, de är gratis och bygger på aktivt deltagande. På Internationella biblioteket har vi oftast café för att öva svenska, men ibland också för andra språk.


Toalett

På bibliotekets bottenvåning finns det toaletter för besökare.


Trådlöst internet

Hela biblioteket är utrustat med trådlöst internet, wi-fi. Om du har med dig en egen dator kan du koppla upp dig mot vårt trådlösa nät. Det enda du behöver göra är att godkänna reglerna för användning av vårt nätverk. Nätverket heter Stockholms_stadsbibliotek.
 

Eduroam

Stockholms stadsbibliotek är anslutet till eduroam som är ett internationellt nätverk mellan universitet och högskolor. Du som studerar eller jobbar på en högskola eller universitet med eduroam kan logga in på nätverket från biblioteket. Du får dina inloggningsuppgifter av universitetet eller högskolan. Vänd dig också dit om du har frågor om nätverket eller inloggningen.
 

Läsrummet

På Internationella biblioteket finns ett läsrum. I första hand är läsrummet till för barngrupper som bokar ett besök. När rummet är ledigt kan det användas som tyst läsrum.

Studierummet

På Internationella biblioteket finns två studierum. De är öppna för låntagare och kan bokas på plats, max 3 timmar/dag.

Visning av biblioteket

På Internationella biblioteket kan skolklasser och andra grupper få en visning av biblioteket och en presentation av bibliotekets tjänster.
Kontakta biblioteket för att boka tid.
margareta.gunnarsson@stockholm.se
08-508 31 186

Tidningar och tidskrifter

I samma hus som Internationella biblioteket hittar du också Tidnings- och tidskriftsbiblioteket.
De har öppet:
Måndag till fredag 9-19
Lördag och söndag 11-17

print facebook twitter linkedin Google+
Språk: