Bibliotekskortet

Du behöver ett bibliotekskort och en pinkod för att kunna låna böcker på Internationella biblioteket. Kortet är gratis och gäller på alla bibliotek som hör till Stockholms stadsbibliotek.

 Du använder kortet när du vill

- låna böcker och andra medier i våra utlåningsautomater
- reservera och låna om på vår webbplats
- boka en dator eller använda det trådlösa nätverket på biblioteket

Du kan också

- låna e-böcker (mest svenska) på Biblioteket.se
- söka i bibliotekets databaser hemifrån på Biblioteket.se

Skaffa ett bibliotekskort

Registrera dig som låntagare hos oss. Detta gör du genom att fylla i och lämna in en inskrivningsblankett. Du kan fylla i blanketten direkt här på webbplatsen eller när du besöker biblioteket. Hämta ut bibliotekskortet på biblioteket. Ta med legitimation.
Observera att du behöver ange en giltig bostadsadress i Sverige vid inskrivningen.

Ladda ner inskrivningsblanketten här (pdf) (svenska)


För dig under 18 år

Om du är under 18 år och inte har legitimation ska din målsman/god man skriva under inskrivningsblanketten. Du kan ladda ner blanketten här på webbplatsen eller få den när du besöker biblioteket.


Om pinkoden

Du behöver en pinkod till bibliotekskortet. Koden ska bestå av fyra siffror. Du väljer koden när du registrerar dig. Om du saknar eller har glömt din pinkod får du hjälp att välja en ny på biblioteket. Ta med legitimation.


Om du tappar bort ditt kort

Det är viktigt att spärra bibliotekskortet om du tappar bort eller förlorar det. Du ansvarar för alla lån på ditt kort, även om någon annan använder det. Ring eller besök närmaste bibliotek för att spärra kortet.

Information om biblioteken (svenska)

Om du vet ditt kortnummer eller personnummer kan du själv spärra kortet här på webbplatsen. Logga in dig med ditt bibliotekskortnummer eller personnummer och din pinkod.

Du kan inte låna, låna om eller logga in på Interbib.se eller biblioteket.se så länge ditt bibliotekskort är spärrat. Om du får tillbaka ditt kort, gå till biblioteket så kan vi ta bort spärren. Ta med legitimation.

Ett nytt bibliotekskort kostar 20 kr.

print facebook twitter linkedin Google+
Språk: