Att använda biblioteket

Internationella biblioteket ingår i Stockholms stadsbibliotek och ligger på Odengatan 59, mitt i centrala Stockholm. Om du bor i närheten är du välkommen hit för att låna böcker, tidskrifter, film och musik. Bor du på någon annan ort i Sverige kan du vända dig till ditt lokala bibliotek. Där kan de hjälpa dig att beställa våra böcker.

Låna böcker, film och musik på biblioteket

Om du vill låna hos oss behöver du ett bibliotekskort, som är gratis. Bibliotekskortet gäller i hela Stockholms stad. När du ansöker om ett bibliotekskort behöver du visa legitimation.

På Internationella biblioteket finns ca 200 000 böcker på mer än 100 språk, för både barn och vuxna. Vi har musik på CD och film på DVD från hela världen som du kan låna hem. På biblioteket jobbar språkkunnig personal som hjälper dig.

Dator och trådlös uppkoppling på biblioteket

På Internationella biblioteket finns datorer som du kan använda om du har ett bibliotekskort. Vi har datorer som du kan boka både under en kort stund eller lite längre. Om du har med dig en egen dator kan du använda dig av bibliotekets trådlösa nätverk för att koppla upp dig mot internet utan kostnad.

Mer än böcker och datorer

På biblioteket anordnar vi också program, ofta i samarbete med olika föreningar. Det kan t ex vara sagostunder, författarbesök och bokpresentationer. Liksom många andra bibliotek har vi språkcaféer och i vår lärmiljö kan du få datorhjälp. Alla aktiviteter kan du se i kalendern.

print facebook twitter linkedin Google+
Språk: