Media

UR på andra språk

Utbildningsradion har program på andra språk och om andra språk. Programmen är riktade till olika målgrupper och innehåller många olika ämnesområden. Klicka på "Ämnesmeny" och välj sedan "Modersmål och minoritetsspråk".
Läs mer på urskola.se

Åtta sidor

Åtta sidor är en nyhetstidning på lätt svenska som ges ut av Myndigheten för tillgänglig media. Den innehåller inrikes- och utrikesnyheter men också reportage om sport och kultur.
Läs mer på 8sidor.se  

Klartext

Sveriges radio P4 har nyheter på lätt svenska varje vardag 18.00-18.10. På webbsidan skriver de om de viktigaste nyheterna och man kan också lyssna på tidigare program.
Läs mer på sverigesradio.se

Radio Sweden på lätt svenska

Här går det att ta del av nyheter om Sverige på lätt och tydlig svenska. Fokus ligger på nyheter som berör dem som är nya i Sverige.
Läs mer på sverigesradio.se/lattsvenska.

Sesam

Här kan du prenumerera på Sesam, en tidning på lätt svenska.
Läs mer på sesam.nu 

LL-förlaget

LL-förlaget gör lättlästa böcker för unga och vuxna, både skönlitteratur och faktaböcker. På webbsidan kan man bland annat läsa om författarna och om böckerna, provläsa aktuella böcker och handla direkt från deras bokhandel.
Läs mer på lattlast.se

Hat och kränkningar på internet

Statens medieråd har publicerat en vägledning med kunskap och konkreta råd vad gäller hat och kränkningar på internet. Vägledningen vänder sig till föräldrar och finns på svenska, engelska, arabiska, somaliska, franska och persiska.
Läs mer på statensmedierad.se.