Ny i Sverige

Här hittar du länkar till information om det svenska samhället. Många av webbsidorna har information både på lätt svenska och på andra språk.

Portaler med många olika sorters information

Information Sverige

En flerspråkig portal för dig som är nyanländ i Sverige. Här finns nästan allt du undrar över, t ex om bostad, vård, skola och arbetsmarknad. Informationen finns på svenska, engelska, franska, arabiska, persiska, dari, tigrinska, ryska, spanska och somaliska.
Läs mer på informationsverige.se

Flyktinggruppernas Riksråd (FARR)

Här kan man ladda ner FARR:s Goda råd till dig som söker asyl. Broschyren finns på svenska, arabiska, persiska, engelska, ryska och spanska.
Läs mer på farr.se

Böcker, nyheter och information på lättläst svenska

Myndigheten för tillgänglig media, MTM, har givit ut ett informationsmaterial för nyanlända om böcker, nyheter och information. Materialet som består av både foldrar, affischer och bokmärken finns på både lättläst svenska och 13 andra språk och kan beställas från MTM:s webbplats.
Läs mer på mtm.se

Ny i Stockholm

Webbplatsen vänder sig till dig som nyligen har fått uppehållstillstånd och bor i Stockholm. Samhällsinformation på svenska, engelska, arabiska, persiska, tigrinska och somaliska. Mycket av informationen är användbar även om man inte bor i Stockholm.
Läs mer på nyistockholm.se

Ny i Östergötland

Webbplatsen vänder sig till dig som är ny i Sverige och bor i Östergötlands län eller planerar att flytta dit. Samhällsinformation på arabiska, persiska, tigrinska, somaliska och svenska.
Läs mer på nyiostergotland.se

Sweden.se

Det här är Sveriges officiella webbplats och innehåller fakta om samhälle, kultur, natur, affärsverksamhet, studier m.m. Språket är engelska, men det finns faktablad i pdf att ladda ner på arabiska, kinesiska, ryska, tyska, franska och spanska.
Läs mer på sweden.se

Webbplatsen finns också på arabiska, kinesiska och ryska.
Sweden.se på arabiska
Sweden.se på kinesiska  
Sweden.se på ryska