Den arabiska barnboksgåvan

2018-01-16Häromdagen skickades det sista paketet med böcker ur den arabiska barnboksgåvan som vi tog emot av Kalimat Foundation under hösten 2017. Gensvaret blev fantastiskt, mer än 70 bibliotek hörde av sig.

Det var i samband med 2017 års bokmässa i Göteborg som Internationella biblioteket tog emot en stor arabisk barnboksgåva av Kalimat Foundation for Children's Empowerment, en icke-vinstdrivande organisation i Förenade arabemiraten. Gåvan var menad att spridas till bibliotek i hela Sverige och i mitten av oktober var vi redo att börja med utskicken.

Intresset från biblioteken har varit stort och när den sista kartongen skickades hade 52 folkbibliotek, 13 skolbibliotek, 9 förmedlare av olika slag samt 1 sjukhusbibliotek tagit emot böcker. Vi har fått in många mejl med positiva kommentarer om hur fina böckerna är, vilket förstås känns väldigt roligt. Ni som har tagit emot böcker, skicka gärna bilder till elisabet.risberg@stockholm.se så förmedlar hon dem vidare till personalen på Kalimat Foundation. Det skulle uppskattas stort!

Kartbilden visar var i Sverige bokgåvorna har skickats.