Hemulpacheon
/hemulpadjon/
Hemul
betyder
skaldjur
och
pacheon
är någon slags
pannkaka. Man äter hemulpacheon särskilt när det regnar eftersom koreanerna tycker att regnet och hemulpacheon-rätten passar bra ihop. Vid fester brukar man äta hemulpacheon med sojasås.
Ingredienser
bläckfisk 30g
räkor 50g
mjöl 90g
rismjöl 60g
ägg 1 st.
gräslök 100g
salt 1tsk
vatten 350ml
olja 4msk
Tillagning
1. Skölj räkor och bläckfisk
2. Skär gräslöken i bitar om ca 1,5 cm
3. Blanda mjöl, rismjöl, ägg, gräslök, salt och vatten till en deg i en skål
3. Blanda degen med räkorna och bläckfisken
4. Lägg degen i en stekpanna
5. Stek degen
Recept av Jenny Gwack, som studerar vid Runö folkhögskola och har praktiserat vid Internationella biblioteket maj 2013.